En varmvæg slår to fluer med et smæk

Føler du dig generet af træk fra kuldebroer i din bolig, kan varmvægge være en energibesparende mulighed, som mindsker generne og giver øget komfort i dine stuer.
Varmvægs-plader fås fra flere producenter, men fælles for dem alle er, at de både efterisolerer, forebygger fugt og giver en ny vægbeklædning.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Håndværkeren, der udførte arbejdet, var omhyggelig, høflig, mødte til den aftalte tid. Alt i alt en positiv oplevelse.

  - Henri Larsen - Brøndby Strand

 • Vi var meget tilfredse med den service, vi fik fra Egerbyg. Vi kan helt bestemt anbefale firmaet og vil selv benytte det en anden gang.

  - Mathilde De Koning - Bagsværd

 • Rigtig god og professionel behandling af sagen.
  Vi vender helt sikkert tilbage:-)

  - Jesper Højer - Frederiksberg

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Varmvægge både efterisolerer og dampspærrer

I mange ældre boliger hvor isoleringen er sparsom og smådele i konstruktionen i sig selv kan medføre kuldebroer, som er ubehagelige og giver et højt varmeforbrug, er en varmvæg en mulighed for dig.

Flere producenter fremstiller varmvægs-plader, der er gipsplader med et højtisolerende materiale på bagsiden.

De to lag er limet sammen med en speciel klæbemasse, der har en dampspærrende effekt.

Varmvæg til tørre rum

Noget af det vigtigste ved indvendig efterisolering er at undgå fugtgener, som med tiden kan give problemer med indeklima og råd i boligens konstruktioner.

Pladerne monteres på et skelet af krydsfinerstolper, som beklædes med ekspanderet celleplast. Dette for at undgå, at disse stolper fremover giver kuldebroer.

Opsætningen af varmvægs-plader kræver ikke specialværktøj, men kræver, at væggen renses for alle effekter. Pladerne kan anvendes i alle tørre rum, men er ikke velegnede til våde eller fugtige rum fx badeværelser og kældre.

Ingen varm luft bag varmvægge

Hvis der trænger varm luft ind bag varmvægs-pladerne risikerer du, at der dannes fugt.

Derfor er det meget vigtigt, at fugerne tætnes 100%, du skal være særligt opmærksom de steder, hvor pladerne støder op til fx vinduer eller døre.  Akrylfugemasse er velegnet til at tætne fugerne.

Da forsiden af pladerne består af gips, kan du vælge at spartle overfladen, så du får en smuk glat og ensartet overflade.

Ønsker du efterfølgende at måle eller tapetsere, kan du med fordel behandle væggen med en akrylgrunder, der sikrer bedre fæste af såvel maling som tapet.

Hvis du ikke er gør-det-selv-typen…

– opsætter Egerbyg naturligvis din varmvæg.

Hvis du vil have et hurtigt tilbud, så send os en skitse med mål, et par billeder af væggen(e) og et par linjer om, hvordan vi kan hjælpe dig – så vender vi tilbage allerede dagen efter med et overslag på opgaven.