Få ro med en lydisolerende gipsvæg

Støjgener i boligen påvirker vores velbefindende og kan medføre helbredsmæssige problemer.
Tag en snak med Egerbyg om, hvordan du bedst lydisolerer din bolig med gipsplader.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Helt igennem professionelt firma.
  Vi oplevede en virkelig god service fra start til slut. Høj faglighed og standard samt kompetent vejledning undervejs. Alt sammen til en god pris.
  Vi vil anbefale andre at benytte sig af Egerbyg.

  - Didde Ottosen - Kbh. Ø

 • Egerbyg laver håndværket og efterlader byggestedet, som de ville gøre det hjemme hos dem selv !! Det kunne mange lærer noget af.

  - birger nielsen - fredensborg

 • Virkeligt troværdigt firma, de holder hvad de lover. Høj service og kvalitet, som man ikke ser så ofte hos mange andre firmaer.

  - Lauge - københavn

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Gipsplader har gode lysisolerende egenskaber

Lydisolering med gipsplader hører til blandt de mest effektive metoder. De lydisolerende egenskaber afhænger af pladernes massefylde og vægtykkelse – herunder hvor stort et hulrum med isolerende materiale, du har plads til. Desto mere plads du har til rådighed for konstruktionen, desto bedre kan du isolere.
Dertil kommer, at gips-materialet i sig selv virker lyddæmpende, ligesom man kan vælge at lave en dobbelt-konstruktion med flere lag.

Halver støjniveauet med en dobbelt forsatsvæg

I ældre boliger er det ofte et problem med dårligt isolerede vægge. Det betyder, at udefrakommende støj fra fx trafik påvirker komforten i din bolig.
Du kan derfor vælge at lave en lydisolerende væg af et dobbelt lag gipsplader.

Væggen opbygges på en konstruktion af stål, som skal slutte helt tæt til de tilstødende vægge, lofter og gulve; dog bør den ikke være i berøring med den gamle væg.
Derved skabes et hulrum mellem de to vægge, hvori der fyldes op med isoleringsmateriale.
Afstanden mellem den gamle væg og den nye er afgørende for, hvor effektiv isoleringen er, og de bedste resultater kan halvere lysniveauet.

Lydisolering i ældre boliger med et-lags forsatsvæg

Bor du i tofamilie-, rækkehus eller lejlighed er det støj fra naboerne, du kan begrænse ved at bruge særlige gipsplader med lydisolerende egenskaber som en forsatsvæg direkte på den eksisterende.
Metoden kræver dog, at den gamle væg er en tung væg af fx mursten eller beton, og at der ikke er stuk eller andre elementer, der vanskeliggør en elegant løsning.

Resultatet bliver bedst, hvis du har plads til at lave et hulrum på mindst 10 cm mellem den eksisterende og nye væg. Hulrummet fyldes med støjabsorberende materiale i form af fx mineraluld.