Er dit hus tæt nok indefra?

Din bolig skal være væsentlig tættere indefra end udefra.
Dette kan gøres ved at placere en dampspærre i væggen.
Med en dampspærre forhindrer du, at den varme luft i dine stuer trænger ud i isoleringen, hvor den tætnes og bliver til fugt.
Egerbyg hjælper dig med opsætning af en dampspærre i forbindelse med ombygninger eller efterisolering.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Perfekt forløb fra start til slut, Egerbyg kan varmt anbefales.

  - Rasmus Jul - København

 • Tømreren der var og udføre arbejdet var virkelig flink, dygtig, grundig og meget professionel. Han udførte jobbet meget tilfredsstillende.

  - Therese Sten - Hvidovre

 • Alt i alt er jeg meget tilfreds med arbejdet:-) intet at sætte en finger på.

  - Morten Vinther - Vanløse

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Er dit hus tættere indefra end udefra?

Som hovedregel skal din bolig skal være væsentlig tættere indefra end udefra.

Dette kan gøres ved at placere en dampspærre i væggen. Med en dampspærre forhindrer du, at den varme luft i dine stuer trænger ud i isoleringen, hvor den tætnes og bliver til fugt.

Egerbyg hjælper dig med opsætning af en dampspærre i forbindelse med ombygninger eller efterisolering.

Vil du vide mere om dampspærre i din bolig? Brug formularen her og få en snak med Egerbyg

Dampspærre beskytter husets trækonstruktion

Medmindre din bolig har ydervægge i beton, murværk eller gasbeton, er det en god ide at opsætte en dampspærre, som beskytter husets trækonstruktion mod fugt, der medfører en risiko for råd og svamp.

Har du et friluftshus, der ikke benyttes og opvarmes om vinteren, bør du imidlertid være opmærksom på, at en dampspærre kan medføre, at der dannes skimmelsvamp indvendigt i boligen, hvis temperaturen udendørs er højere end indendørs.

Dampspærrer fås i mange variationer

Tætheden af en damspærre måles i Z-værdier – jo højere værdi desto bedre.

Dampspærren i plast hører til blandt de mest anvendte og fås i flere tykkelser, hvor 0,2 mm ses oftest. Den er forholdsvis stærk, men har du brug for ekstra styrke fås denne i en armeret udgave.

En anden meget brugt dampspærre er den to-komponente type, der består af to lag; nemlig alufolie, som er limet til papir eller pap. Brudstyrken er ikke stor, men typen har en af de højeste Z-værdier.

Med absolut højeste Z-værdi er tagpappen, som kræver et fast underlag. Det er et vanskeligt materiale at arbejde med og denne løsning brugs især som undertag.

Vær sikker på et godt resultat med Egerbyg

I princippet kan du selv montere din dampspærre, men du skal være opmærksom på, at dampspærren mister sin effekt, hvis den ikke er helt tæt. Det gælder også på steder, hvor den gennembrydes af fx ledninger eller rør.

Ved damspærrer i gipsvægge anbefaler vi, at den monteres et stykke inde i isoleringen for at undgå, at du efterfølgende kan slå søm i gennem og derved forringe effekten.