Nyt undertag? Vælg Egerbyg

Som specialister i renovering har vi masser af viden og erfaring omkring tag – det gælder både tagbelægning, undertag og tagkonstruktionen i sig selv.

 

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Virksomheden fremstår meget professionel og sympatisk. Alle aftaler overholdes og jeg har fået lavet et rigtig godt stykke arbejde.

  - Louise Boye - København

 • Vi er virkelig meget glade og tilfredse med hele projektet.

  - Voss Thorbjørnsson - Herlev

 • Jeg er meget tilfreds med Egerbyg. De er super fleksible og leverer et godt stykke arbejde ... af rigtig gode håndværkere.

  - Lisebt Bendorff - Hellerup

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Vælg det rigtige undertag med Egerbyg

Er du på udkig efter en tømrer, der kan hjælpe dig med at få styr på boligens øverste etage, er Egerbyg det oplagte valg.

Der findes to hovedkategorier indenfor undertage – diffusionsåbne og diffusionstætte, hvor de åbne tillader huset at ånde og slippe fugten fra tagkonstruktionen ud
Tag en tagsnak med vores eksperter – udfyld formularen til højre, så vender vi hurtigt tilbage.

Undertaget bør tilpasses tagbelægningen

Undertagets udformning afhænger af de øvrige tagelementer – belægningen og konstruktionen. Der er altså tale om flere dele, som skal fungere sammen og holde regn, fygesne og fugt ude.

Dertil kommer, at der ved mødet mellem den kolde luft under tagbelægningen og den varme luft nedefra, kan dannes kondens, som undertaget ligeledes skal være i stand til at skærme tagkonstruktionen mod.

Undertagets funktion skal samtidig gøre det muligt for den fugt som opstår i huset at slippe ud gennem tagbelægningen, så fugten ikke sætter sig i trækonstruktionen med risiko for angreb af svamp og råd.

Diffusionsåbent eller diffusionstæt undertag?

At vælge det rigtige undertag er ikke helt nemt, men der er hjælp at hente hos din tømrer hos Egerbyg.

Valget afhænger af hvilken tagbelægning, du i øvrigt har og om du udnytter 1.salen til beboelse.

En hovedregel er, at et diffusionsåbent undertag fylder mindre og derved giver mere plads til beboelse sammenlignet med de faste. De faste og diffusionstætte undertage er fylder mere, men de er også mere holdbare.

Ventilation er vigtig for tagets trivsel

Gennem de senere år har der været forskellige problemer med de lette diffusionsåbne undertage, men de byggetekniske fejl er primært opstået i huse fra 70’erne med mangelfuld ventilering. I dag forsøger man med nye materialer og god ventilering at forebygge skader forårsaget af undertage.

Det er med andre ord svært at generalisere omkring valg af undertage, så din tømrer anbefaler dig at kontakte os, så vi kan drøfte materialer, ønsker og budget for dit fremtidige tag.