Vælg en tagterrasse og få mere udeliv

Tagterrasser er populære uderum med plads til afslapning – ofte med en god udsigt.

Du kan etablere en tagterrasse som en del af din tagkonstruktion eller ovenpå en bygning med fladt tag.

  Læs hvad vores kunder siger

 • Helt igennem en god erfaring. God forberedende drøftelse af projekt, med vejledning i forhold til udførelse og materialer. Overholdelse af tidsaftaler og professionelt udført arbejde. Er fuldt tilfreds med slutresultatet.

  - Jacob Marstrand - Brønshøj

 • Vores 1. sal skulle renoveres. Egerbyg stod for kontakt til både maler og elektriker

  - Louise - København K

 • Jeg kan varmt anbefale Egerbyg. Alle er smilende, høflige, hjælpsomme og udfører deres arbejde med engagement og præcision.

  - Susan Krøse - Vallensbæk strand

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

 

Hvorfor vælge en tagterrasse?

Tagterrasser har alle dage været attraktive, da de løfter dig over terrænet og tættere på solen. Det betyder, at du ofte kan have glæde af solen i flere af dagens timer uden at skulle bekymre dig om træer, der skygger for morgen eller aftensol. Imidlertid skal du være opmærksom på, at en tagterrasse ofte er mere stormomsust og du bør derfor overveje at etablere den på steder, hvor du erfaringsmæssigt ved, der er læ.

 

Fri udsigt…fra naboen til din tagterrasse

En anden ting du med fordel kan være opmærksom på er, hvorvidt naboerne har indkig til det sted, du eventuelt planlægger tagterrassen. Det giver dig en skøn frihedsfølelse at blive hævet over jorden med en tagterrasse, men det kan i nogle tilfælde også betyde, at du bliver tydeligere for dine naboer – og de færreste bryder sig om dette indkig.

Vi anbefaler derfor, at du også overvejer udsigten ”den anden vej”, når du planlægger terrassen på toppen.

 

Hvordan er reglerne omkring tagterrasser?

En af fordelene ved en tagterrasse er, at den ikke tæller som en del af bebyggelsesprocenten. Du kan derfor forøge dit boligareal på trods af, at du allerede har bebygget det tilladte areal på din grund.

Før du kaster dig ud i et byggeprojekt, skal du søge tilladelse hos kommune, da en terrasse på taget tæller som en stor ændring af huset. I dag søger man om byggetilladelse digitalt, hvor du bliver vejledt omkring, hvilke dokumenter kommunen skal bruge for at behandle din ansøgning.

 

Tagterrasse i en etageejendom?

Det er i dag mere populært at få anlagt tagterrasser i etageejendomme.

Bor du under taget, har du måske muligheden for at etablere en tagterrasse i forbindelse med et gammelt tørreloft.

Andre muligheder er en fælles terrasse, som beboere i fællesskab kan have glæde af.