Efterse tagfoden og taget

Når du laver dine årlige tagtjek, skal du især koncentrere dig om inddækninger omkring de forskellige bygningsdele og vær omhyggelig med at få renset dine tagrender, så de leder vandet væk fra murværk.
Er du usikker på, om du får det hele med, kan du sammen med din tømrer lave et tagtjek – ring allerede i dag og aftal nærmere.

Udfyld formularen og lad os tage en snak arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg generelt set leveret et rigtig godt stykke arbejde. Især må man rose dem for at være meget serviceorienterede og imødekommende.

  - Jeppe V. Trier - Valby

 • Jeg har igennem min tid som boligejer entreret med mange håndværkere, men Egerbyg er de første som jeg ikke har klaget over.

  - Thomas Palsbøll - Charlottenlund

 • God og venlig kommunikation ved afgivelse af tilbud og ved afslutning af opgaven.

  - Jesper Hansen - Snekkersten

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Efterse tagfoden mindst 2 gange årligt

Den nederste del af taget ned mod facademuren kaldes normalt for tagfoden.

Det er i dette område størstedelen af regn- og smeltevand samles. Hermed er det også et udsat sted på dit hus, og du kan med fordel tjekke for utætheder et par gange om året. Et utæt tag kan have alvorlige konsekvenser og i værste tilfælde ødelægge husets øvrige dele.

Opdages utæthederne i tide, kan du kontakte din tømrer og lade os besigtige og udbedre skaderne inden de bliver for omfattende og kostbare at reparere.

Dit tag nedbrydes af vind og vejr

Din bolig er ude i al slags vejr. Derfor påvirkes den også af sol, varme, vind og regn. Det er særligt taget, der påvirkes af vejret og selvom du er opmærksom på vedligeholdelse nedbrydes taget langsomt.

Når du laver dine årlige tagtjek, skal du koncentrere dig om inddækninger omkring de forskellige bygningsdele og vær omhyggelig med at få renset dine tagrender, så de leder vandet væk fra murværket.

Foråret og efteråret er de bedste tidspunkter for et tjek, men har det været stormvejr, skybrud eller massivt snefald, anbefaler vi, at du tager en ekstra tur på stigen.

Sådan går du taget efter udefra

For det første skal du afse god tid, når taget skal efterses.
Det giver god mening at starte oppefra med tagets rygning, hvor du skal konstatere, hvorvidt den stadig er intakt.

Når du er i højderne kan du med fordel gå tagsten og tagplader efter – er de skæve, kan det være en indikation på, at de er løse. På samme måde er det vigtigt at finde knækkede, revnede eller andet tagmaterialer, der er defekt.

I takt med at du bevæger dig nedad, er inddækningerne som regel steder, der bliver utætte, så kig dem grundigt efter også.

Utætte eller stoppede tagrender

Ved tagrenderne og tagfoden er der risiko for overskydende regn- eller smeltevand, hvis tagrenderne er stoppede eller utætte. Vandet skal ledes væk, så det ikke får mulighed for at trænge ind i tagkonstruktionen.

Er du usikker på, om du får det hele med, kan du sammen med din tømrer lave et tagtjek – ring allerede i dag og aftal nærmere.