Drømmer du om klassisk stavparket?

Med stavparket i eg får du en robust gulvbelægning, du kan nyde i mange år.
Uanset om du vælger det traditionelle parketmønster eller et af de klassiske tavle- eller kvadratmønstre, får du et slidstærkt gulv, der passer godt til den skandinaviske indretningstradition.

Udfyld formularen og lad os tage en snak  arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Præcist og venligt

  Fik lavet en aftale med Egerbyg med kort varsel.
  Tømeren kom som aftalt til tiden og var super engageret.
  Fint arbejde til en OK pris

  - Thomas Rasmussen

 • Professionel og dygtig

  Fra første færd var Egerbyg professionelle i deres tilgang til projektering og udførelse af opgaven. Vi er i dag super glade for resultatet og nyder dagligt de nye vinduer

  - Maibritt Lind

 • Godt arbejde til tiden og prisen.

  Helt igennem en god erfaring. God forberedende drøftelse af projekt, med vejledning i forhold til udførelse og materialer. Overholdelse af tidsaftaler og professionelt udført arbejde. Er fuldt tilfreds med slutresultatet.

  - Jacob Marstrand

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvad er stavparket?

Stavparket består af individuelle stave, der typisk måler 200-700 mm i længden, 50-70 mm i bredden og en tykkelse mellem 15-22 mm. Stavparket er kendetegnet ved at have not og fer, der presses ind i hinanden – lidt at sammenligne med puslespilsbrikker.

Stavparket hører til de ikke-bærende gulve og kræver derfor, at du først lægger et undergulv og et mellemlag, hvorpå stavene sømmes eller limes.

Stavparket i eg er et ikke-bærende gulv

Et ikke-bærende gulv består af en gulvbelægning, der skal monteres på et undergulv, der kan bære vægten af mennesker og møbler.

Stavene kan lægges som et svømmende gulv, hvor de er frit bevægelige i forhold til undergulvet. Alternativet er at lime stavene fast på underlaget.

Hvad er et undergulv?

Et undergulv er det underlag, som de ikke-bærende gulve monteres på. Det kan bestå af træ eller beton, hvor beton oftest forekommer i nyere byggeri. I ældre boliger er består undergulvet som regel af træ.

Undergulvet skal være plant og fugtfrit for at fungere som det optimale underlag for en gulvbelægning i fx stavparket i eg.

Gulvvarme og stavparket?

Du kan fint kombinere ønsket om gulvvarme med stavparket i eg; dog er der en række forhold, du bør tage højde for, hvis du vil være sikker på, at parketgulvet bevarer sin struktur og overflade.

Fordelingen af gulvvarmen skal være helt jævn og stabil med en max. temperatur på 27 grader på parketstavene og du må påregne, at fugerne i trægulvet bliver lidt større end det er tilfældet med radiaotr-opvarmning.