Sålbænk til træbeklædte facader

Under vinduerne sidder sålbænken og beskytter overgangen mellem mur og vindue.

Er facaden på din bolig beklædt med træ, vil sålbænke i træ være det mest velegnede valg.

Hos Egerbyg er vi eksperter i træ og sålbænke – udfyld formularen i dag, så er vi allerede i gang i morgen

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Vi har fået nye vinduer på vores facade. Arbejdet blev udført flot, hurtigt og med et lækkert finish. Vi behøvede ikke at male efterfølgende, da lister, fuger m.m. matchede perfekt. Egerbyg svarer lyn-hurtigt tilbage og efter at have undersøgt flere tilbud, var de også klart billigst.

  - Jane Kofoed - Vanløse

 • Jeg fik udført en tætning af et utæt gammelt tagvindue i et mansardtag med skifer.

  - Julie Haagen - Frederiksberg

 • Egerbyg har skiftet tre vinduer i mit hus. De er super professionelle, pålidelige og rimelige i pris. De varmeste anbefalinger her fra.

  - Jesper Johansen - Hvidovre

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Sålbænke i træ

Har du en træbeklædt facade, er det naturlige valg også sålbænke i træ.

Hvis du sørger for at vedligeholde facade samt sålbænke i træ, får du lige så god beskyttelse som med en sålbænk i mursten, skifer eller beton.

Der sker også, at vi ser sålbænke i zink eller kobber, men det forekommer som regel på gamle eller helt unikke bygninger.

Sålbænk i træ mod vand og fugt

Sålbænken er et godt værn mod indtrængen af fugt som følge af fx regnvand, sne eller tø. Det er derfor essentielt for vedligeholdelsen af din bolig, at du tjekker sålbænke for skader, der kan medføre en mindre grad af beskyttelse mod regn og rusk.

Vi anbefaler, at du hurtigt får udbedret revner eller andre uregelmæssigheder på en defekt sålbænk.

Valg af materialer til sålbænk

Som et yderst centralt element af vinduesområdet i din bolig, bør valget af materialer til sålbænken afstemmes efter stilen og arkitekturen på huset.

Derfor er det også en god ide at overveje, om sålbænken skal skiftes, hvis du får ny facade eller måske nye vinduer.

I moderne byggerier forekommer ofte hele eller delvis træbeklædning på facaden og her er sålbænke i træ det oplagte valg. Ellers er sålbænke i forskellige former for metal meget almindelige i nybyggeri.

Sålbænken bør være glat og med en vis hældning

Der er to ting, der er essentielle, når det kommer til effekten af sålbænken – og det er i den sammenhæng underordnet, om den er lavet i træ, metal eller skifer.

Den første ting er sålbænkens hældning, som skal være af en vis størrelse og rage mere en 3 cm ud over facaden. Dertil kommer en glat og jævn overflade, så vandet nemt kan løbe af.