Nye indfatninger giver flot finish

Måske trænger indfatningerne i din bolig til at blive frisket op?
Måske blev du aldrig helt færdig med at sætte indfatningerne op ved dit seneste gør-det-selv- projekt?

Få førstehjælp med Egerbyg og sæt prikken over i’et med nye indfatninger.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg lavede nye vægge, blændede døre, satte paneler på, sænkede loft og diverse andre småting i vores nye lejlighed.
  De lavede et flot stykke arbejde tilpasset vores gamle lejlighed. De var punktlige, nemme at komme i konktakt med og alt var i overensstemmelse med tilbud, som var til en fornuftig pris. Det er en fornøjelse, når man har et større byggearbejde. Jeg kan kun varmt anbefale Egerbyg. Tak for god service!

  - Nana Hansen

 • Dygtigt håndværk, høflig og fuldt ud pengene værd.

  - Christian K

 • Godt firma, har kun været tilfreds med arbejdet før og nu.

  - Peter Stray Jørgensen

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvad er en indfatning?

De fleste er ikke helt klar over, hvad en indfatning egentlig er. Indfatninger har til opgave at skjule den overgang, der altid findes mellem væg og dør.

Er der tale om ovenlysvinduer er indfatningen din garanti for et stykke veludført arbejde med en flot finish i af vindueslysningen.

Rundt om almindelige vinduer findes også indfatninger og det er altså den liste, der skjuler mellemrummet mellem væg og vinduer eller dør.

Indfatninger er det samme som gerichter

Indfatningen forveksles ofte med dørkarmen, men det er ikke korrekt. Når du fx tørrer den liste, der sidder rundt om dine døre eller vinduer, er det således indfatningen – ikke dørkarmen, der nyder godt af din rengøring.
Gerichter er er andet navn for indfatninger og for størstedelen består den af en vandret overligger og 2 lodrette lister – et sæt der tilsammen omkranser vindues- eller døråbningen.
Første gang man ser indfatninger er i begyndelsen af det 18 århundrede, da man på det tidspunkt begynder at benytte døre med karme og hængsler.

Har du mod på at lave dine egne indfatninger?

Hvis du er en habil gør-det-selv mand eller dame, er tilpasning og montering af indfatninger en forholdsvis nem opgave at gå i gang med.

Du skal blot være indstillet på, at det er alfa og omega at udvise præcision i arbejdet for et godt resultat.

Hvordan monterer du nemmest indfatningerne?

Hvis du skal i gang med opgaven er det lettest at montere overliggeren først og slutte af med de to lodrette indfatninger. Derved skal du kun tilpasse de lodrette lister forneden.

Monteringen af de lodrette lister skal tilpasses den øverste liste. Du skal huske på, at man nemmest skærer træet skævt med en smigvinkel, så er det ganske nemt.