Nedslidte plankegulve

Hvis dit plankegulv er nedslidt kan det som regel godt betale sig at reparere såvel planker som fuger.
Det gælder uanset om det er manglende og ufuldstændige fuger eller defekte brædder.

Udfyld formularen og lad os tage en snak  arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Helt igennem en god erfaring. God forberedende drøftelse af projekt, med vejledning i forhold til udførelse og materialer. Overholdelse af tidsaftaler og professionelt udført arbejde. Er fuldt tilfreds med slutresultatet.

  - Jacob - Brønshøj

 • Fik en god aftale i stand på kort tid med Egerbyg. Tømeren, var venlig og engageret Arbejdet var udført godt og til tiden

  - Thomas - Greve

 • Arbejdet blev udført pænt og ordentligt. Håndværkeren kom til tiden, udførte arbejdet perfekt, og ryddede fornemt op efter sig. Perfekt!

  - John - Søborg

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

 Skader på nedslidte plankegulve

Når du står med et gulv, der er præget af tidens tand, kan der være opstået forskellige skader, som alle kræver, at du tager hånd om dem – enten på egen hånd eller med en fagmand. Som regel ønsker de fleste at starte ud med en slibning eller en afhøvling for at få frisket de gamle planker op igen, men der kan også være deciderede skader på plankerne i form af hullede fuger eller defekte planker.

Ufuldstændige fuger på nedslidte plankegulve

Selvom fugerne er mangelfulde og enkelte brædder er flækkede, kan disse skader som regel repareres uden de store problemer. Når fugerne i dit gulv begynder at slippe brædderne er tiden inde til at få nye fuger. Ellers bliver gulvet ”utæt” og der kan trænge vand ned mellem fugerne – vand som i værste fald kan skade den underliggende gulvkonstruktion.

Her er det vigtigt at vælge et professionel, der kan vælge den korrekte fugemasse til gulvet – det er særlig vigtigt at finde den rette elasticitet og hårdhed, da fugerne eller vil have begrænset holdbarhed.

Nedslidte plankegulve med flækkede brædder?

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt udskifte hele gulvbrædder og her er et vigtigt, at man prøver at finde en planke, der bedst muligt matcher det omkringliggende gulv.

Er skaden af mindre karakter, kan der i nogle tilfælde repareres med en prop.

Slibning eller afhøvling af nedslidte gulve

Vidste du fx, at der er forskel på om gulvet afslibes eller afhøvles?

Afhøvlingen går en tand dybere ned i træet og en afhøvling er absolut ikke gør-det-selv-arbejde.

En gulvafslibning er en slibning, der i sagens natur ikke trænger så dybt ned i træet.

Vær opmærksom på, hvad du vælger – og vær sikker på, at du er enig med din gulvmand, da man også blandt professionelle oplever, at afhøvling og afslibning bruges i flæng.