Er du plaget af støj i hverdagen?

Støjgener skal tages alvorligt.
De forringer din livskvalitet og fører i værste fald til stress, søvn- og koncentrationsbesvær.

Få gode råd om lyddæmpning hos Egerbyg

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg har lagt vores nye flotte parketgulv. Vi er meget glade for det nye gulv og hele forløbet har været meget professionelt håndteret fra ende til anden uden at vi føler, at vi blot var et nummer i køen!

  - Regus

 • Fra første færd var Egerbyg professionelle i deres tilgang til projektering og udførelse af opgaven. Vi er i dag super glade for resultatet og nyder dagligt de nye vinduer.

  - Maibritt Lind

 • Har nu haft Egerbyg anden gang og de må gerne komme igen. Ordentlighed og faglig dygtighed, og så til en konkurrencedygtig pris, hvad mere kan man ønske sig.

  - Gunnar Dahlgaard

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvor opstår støjgener?

Bor du i en ældre bolig hører du formodentlig til de omkring 500.00 danskere, der dagligt plages af støjgener fra naboer eller underboer.
Problemerne skyldes ofte ikke specielt støjende adfærd, men at vægge, lofter og gulve ikke er tilstrækkeligt lydisolerede.

Selvom problemerne er størst i den gamle boligmasse, er støjgener også udbredte i renoverede og nybyggede ejendomme.

Hvordan lyddæmper du loftet?

I lighed med de lydisolerende foranstaltninger ved vægge, kan det være en løsning at konstruere et lydisolerende underloft – en form for ”forsatsloft” opbygget af gipsplader på et stålskelet.
Det er vigtigt at undersøge grundigt, hvordan det underloftet dimensioneres, da der naturligvis er grænser for, hvor meget vægt det oprindelige loft kan bære. Er der problemer i den retning, kan et nedstroppet loft være en løsning.
Vær ligeledes opmærksom på, at et forsænket loft fylder i højden, da der er krav om en mindstehøjde på 230cm i beboelsesrum.

 

Hvordan lydisolerer du gulvet?

Kan du høre fx underboens tv, kan det være en løsning at lave et lydisolerende gulv, hvis det ikke er muligt at lydisolere loftet hos underboen.

Ved et såkaldt blændgulv lægges der nederst 3-5 cm lyddæmpende, trædefast isoleringsmateriale med fx gulvgipsplader, hvorpå der øverst lægges en afsluttende gulvbelægning.

Det nye gulv må ikke fastgøres til det oprindelige gulv eller røre væggene, men etableres i stedet med en elastisk fuge.

Lydisolering og lovgivning

Når du ønsker at etablere lydisolerende foranstaltninger i en etageejendom, bør du søge kommunen om en tilladelse og ellers være sikker på, at du overholder kravene i bygningsreglementet.

Du skal i særlig grad være opmærksom på brandkrav.