Køreplan for renovering

Når du skal i gang med at forvandle dit håndværkertilbud til drømmebolig, bør du overveje hvordan ændringerne vil forandre husets udseende og vælge materialer, der passer til den oprindelige arkitektur.

Det er som regel et utæt tag, en nedslidt facade eller ønsket om et mere fornuftigt energiforbrug, der driver ønskerne om renovering, men tænk også over, om ændringerne forøger husets gensalgsværdi.

Arkitekter kan inspirere dig

Hos Egerbyg er vi specialister i renovering. Det er forandringen fra gammelt til nyt, som giver os arbejdsglæde og motiverer os.

Det er altid en god ide at tage en arkitekt med på råd i idefasen, da dit hjem sikkert gemmer på unikke muligheder, du overser. Blandt vores samarbejdspartnere har vi nogle dygtige arkitekter, som har tænkt ud af boksen og fået det bedste frem i flere af vores renoveringsprojekter.
Hvornår har jeg brug for en rådgiver?

Hvis din renoveringsplan omfatter nedrivning af vægge, bør du altid kontakte en rådgiver eller ingeniør, der kan sikre, at du ikke river bærende eller stabiliserende vægge ned.
Læs mere om nedrivning af bærende vægge

Det starter med budget og bank

Arkitekten er god at have med på sidelinjen, når du skal lægge et budget. Har du ingen erfaring med byggeri, kan du af gode grunde ikke vide hvad ting koster, og så er det umuligt at budgettere.

Det kan desuden være nyttigt at spørge os om prisen på et stykke arbejde.

Har du ønsker, der viser sig at være for dyre, kan arkitekten desuden hjælpe med alternativer, som ligger inden for din økonomiske formåen.

Når dit budget er lagt, går turen til banken.

Byggetilladelse eller ej?

Når du renoverer indvendigt, kan du som regel gøre det uden byggetilladelse.

Ønsker du fx nye ovenlysvinduer eller at bygge ny 1. Sal kræver det accept fra kommunen – vær opmærksom på, at der i nogle kommuner er ventetid på at få en byggetilladelse.

Vi anbefaler hovedentreprise

Ved større renoveringsprojekter, der involverer flere faggrupper anbefaler vi, at du lader os lede byggeriet.

Vi kommer gerne forbi og gennemgår vores tilbud på en hovedentreprise med dig, så du kan se fordelene klart.

En byggesag er omfattende og tidskrævende. Vi har blandt vores samarbejdspartnere fx maler, murer, VVS og elektriker, der alle arbejder ud fra samme niveau som vi, og som vi ved gør deres bedste hver gang.
Vi leder og koordinerer de forskellige faggrupper og gør det nemt for dig at have håndværkere.

Tidsplan og aflevering

Accepterer du vores tilbud kigger vi forbi dig igen til en snak om materialer og underskrivelse af kontrakt.
Her lægger vi også tidsplanen for selve byggefasen.

Når vi melder byggeriet færdigt mødes vi til en gennemgang af fejl og mangler.