Konference: Der er hjælp at hente for personer med handicap, som gerne vil i arbejde.

Der mange ressourcefulde personer med et handicap, som gerne vil arbejde. Hjælpen til at få processen i gang, var et særligt fokus under konferencen, som blev afholdt af Dansk Handicap Forbund og Specialfunktionen Job & Handicap.

På billedet ses Jørgen Damkiær fra Egerbyg, Natasja Crone, som var konferencier og Kurt Holm, som er formand for Dansk Handicap Forbund.

Dansk Handicap Forbund og Specialfunktionen Job & Handicap afholdte en konference for nøglepersoner på handicapområdet, samt virksomheder, med interesse i at imødekomme de rekrutteringsudfordringer, som virksomheder kan stå overfor.

Én af de mange deltagere, som var til stede under konferencen, var hvidovregenseren Jørgen Damkiær, fra tømrerfirmaet Egerbyg. Jørgen blev håndplukket til at deltage, som medlem i ekspertpanelet under konferencen.

Konferencen satte fokus på de mange mennesker, som meget gerne vil ud og bruge de kompetencer, som de besidder. Derudover var samarbejdet mellem virksomhederne og jobcenteret også i centrum.

Udfaldet af konferencen blev, at man har lavet en digital værktøjskasse, som kan bruges af virksomheder og jobcentre. Værktøjskassen indeholder hjælpemidler og spørgsmål, som er udformet af eksperter og som skal gøre processen gnidningsfri. Dette er et område hvor der er fokus på at skabe en match-proces, der skal sørge for, at både virksomheden og medarbejderen er rigtige for hinanden.