Pæn gulvovergang med limet udlusning

Hvordan ser dine gamle gulve ud?

Er der huller efter mange års slitage, væltede vægge eller ændringer i grundplanen kan en udlusning være løsningen, der giver den sidste finish.

Udfyld formularen og lad os tage en snak  arrow

 

  Læs hvad vores kunder siger

 • Super proces omkring tilbud af Anders, og et super behageligt og veludført arbejde af tømre Dennis & kollegaer.

  - Peter Suhr Larsen - Greve

 • Dygtigt håndværk, høflig og fuldt ud pengene værd.

  - Christian K

 • Det var en god oplevelse at hsve Egerbyg til at samle og tilskære min køkkenbordplade.
  De rykkede hurtigt ud og det udførte arbejde har jeg ikke en finger at sætte på.

  - Martin Sylvest

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvad er en udlusning?

En udlusning er et fagudtryk, der dækker over en metode, hvorpå man indenfor tømrerfaget reparerer træværk. Den kan i princippet udføres i alle former for træværk, men man ser oftest udlusninger på vinduer, gulve og døre.
I forbindelse med bindingsværk forekommer ligeledes udlusninger i forbindelse med restaureringer og udskiftninger af konstruktionens bjælker.

Hvordan foretages en udlusning?

En udlusning er ikke en kompliceret reparation i sig selv, men det kræver naturligvis øvelse og det rigtige værktøj at udføre den, så resultatet bliver flot og finishen perfekt.

Man skærer det dårlige stykke træ bort og laver så en lus af et stykke træ, der svarer til det bortskårne. Har man fx et par planker i overskud fra gulvbelægningen, er det fint at bruge dette til lus, da du på den måde får en lus i en type og farve, der matcher det omkringliggende gulv.
Det sunde stykke træ skal naturligvis tilpasses hullet, så det passer præcist, inden det limes fast.

Udlusning ved gulvovergang

I nogle tilfælde kan en udlusning være af et større omfang. Det er fx tilfældet i nedenstående billedserie, hvor vi fremfor at udføre en mindre udlusning af det manglende stykke, valgte at lave en større lus, der dækkede i hele åbningens bredde. På den måde kom løsningen til at fungere som en elegant overgang mellem plankegulvet i køkken og gang.

Det er vanskeligt at undgå en farveforskel, men hvis man ønsker det, kan farveforskellen kan altid udbedres ved hjælpe af forskellige metoder, hvorpå man kan patinere det nye træ.

Er det vanskeligt at lave udlusninger?

Det er ikke så kompliceret en operation at lave en udlusninger, men det er en god ide at lade en professionel udføre opgaven.

Det er som oftest en mindre opgave, vi foretrækker at lave på forbrugt ti og materialer, da det er den billigste løsning for dig som kunde.