Din tømrer garanterer tætte fuger omkring vinduer

Når du får nye døre eller vinduer er hullet i den omkringliggende væg normalt nogle mm større end vinduet eller døren. Din tømrer sørger for tætte fuger i en høj kvalitet til en fornuftig pris.

Kontakt Landing Page

Spørgsmål? Ring 78 73 15 46 eller udfyld formularen

Sender

Nyd gavn af vores erfaring

Din tømrer garanterer tætte fuger omkring vinduer.

Når du får nye døre eller vinduer er hullet i den omkringliggende væg normalt nogle mm større end vinduet eller døren. Din tømrer sørger for tætte fuger i en høj kvalitet til en fornuftig pris.

Mellemrummet mellem dine nye vinduer eller døre er en følge af, at der skal være noget arbejdsrum, når din tømrer sætter vinduerne eller døren i.

Efterfølgende skal fugen lukkes og være med til at sikre, at muren opfylder sin vigtigste opgave som klimaskærm – nemlig at sørge for en vand- og vindtæt skal, der beskytter huset.

Vi sørger for at lægge en vandtæt fuge udvendig og en vindtæt fuge indvendig, så du kan være sikker på beskyttelse mod vind og vejr for enhver pris.

Fugen skal være tæt, men åndbar

De to typer fuger er fremstillet af forskellig fugemasse, der ligger til nogenlunde samme pris, så det er materialets egenskaber, der er afgørende her. Den indvendige fuge vil du formodentlig sætte pris på kan males, så den falder ind i din indretning, og din tømrer anvender en klassisk akrylmasse til dette brug.

Det, der er essentielt for den udvendige fuge er som nævnt at holde regn og sne ude. Imidlertid skal den være af et materiale, der er også er åndbart.

Omkring vinduer og døre vil der naturligt være et ”svagt” punkt på husets klimaskærm og der vil være en risiko for kondensdannelse, fordi varme trænger ud og møder den koldere luft. Denne fugt skal kunne trænge ud og derfor er den åndbare fugning et must.

Er der forskellige typer fugning?

Den udvendige fuge skal udover at være åndbar selvfølgelig også passe til husets arkitektur og stil.

En klassisk kalkstensfuge er et glimrende valg til en glimrende pris. Den ligner fugemassen mellem murstenene og passer derfor rigtig godt til den ældre murede villa. Der er desuden også en elastisk fuge, som kommer i en sprøjtepistol og det nyere fugebånd. Fugebånd fås eksempelvis som ilmodbånd, hvilket du kan læse mere om, ved at klikke på det blå link.

Ved fugebåndet har du den fordel, at det er relativt enkelt at udskifte fugen samt den tillader fugten at trænge ud, da materialet er diffusions åbent.

Hvordan vedligeholdes fugerne? – spørg din tømrer

Som udgangspunkt skal dine fuger ikke vedligeholdes, men din tømrer opfordrer til, at du et par gange om året laver et fugetjek, så du kan konstatere, at der ikke er opstået revner i kalkstensmørtelen eller at fugemassen er krympet og har mistet sin tætnende egenskab.

Det samme gælder fugebåndet, der også krymper og indtørrer, når en udskiftning er forestående.

Hvis du kontakter din tømrer omkring fugeudskiftning, får du ekspertbistand til en god pris.

Se listen over murerarbejde vi udfører her.