Tjek dine fuger ved vinduer og døre

Manglende eller defekte fuger omkring døre og vinduer kan medføre trækgener og kuldebroer.
Tjek derfor, om fugerne omkring dine døre og vinduer er intakte.
Skal fugerne hos dig udbedres, er der hjælp at hente hos Egerbyg.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • De gamle riste i ventilationsteglene var blæst ud, og allikkeren var flyttet ind i taget mens vi var på ferie.

  Anders rådgav venligst om hvilken type nye riste og fuge der skulle til, og vi aftalte at betalte efter timeforbrug og kørsel.

  - Finn Haastrup - Hvidovre

 • Et vellykket projekt hvor håndværker leverancen levede fuldt op til det tilbudte. ingen overraskelser eller fejl og mangler.

  Tak for et godt job

  - Poul Vestergaard - Frederiksberg

 • Meget tilfreds med både udførelse og resultat. Kan anbefales

  - J. Flensholt - Brønshøj

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvorfor er der fuger udenom døre/vinduer?

Der findes både indvendige og udvendige fuger omkring boligens døre og vinduer.
De udvendige skal fylde mellemrummet mellem murværk og vinduer/døre og er med til at tage i mod de bevægelser, der altid forekommer i husets forskellige bygningsdele.

Den indvendige fuge har som funktion at holde vinden – og dermed træk – væk fra vinduerne.

 Gå dine fuger efter i sømmene

En betragtelig del af varmen i din bolig forsvinder ved vinduer og døre – især hvis du stadig har vinduer af ældre dato. Dertil kommer, at fugerne mellem dine vindue og murværket bør være glatte og elastiske for at isolere mest effektivt.
For at sikre dig mod et urimeligt højt varmeforbrug og gener med kuldebroer og træk anbefaler vi, at du en gang om året tjekker fugerne omkring vinduer og døre for revner eller øvrige defekter.

Utætte fuger giver trækgener

En revnet og utæt fuge kan synes som et mindre problem, men tænk på, at der er relativt mange fuger fordelt rundt omkring i din bolig. Selvom du kun fornemmer en smule træk ved fugen omkring dør/vindue er det nok til, at det går ud over komforten og energiforbruget i dit hjem.

Spar på varmen med tætte fuger

Selv en smule træk fra vinduerne føles ubehageligt og er svær at få has på, selvom du vælger at skrue højt op for varmen – det hjælper ikke rigtigt på komforten og det kan være direkte ubehageligt at sidde i stuen om aftenen.

Der er derfor god grund til at sørge for, at dine vinduer er energirigtige og at de omkringliggende fuger effektivt holder vind og træk ude, så du slipper for høje varmeregninger og problemer med snigende kulde.