Fuger af mørtel til murstensvillaen

Med mørtelfuge i får du en fuge, der er lavet af samme materiale som de omkringliggende mursten.
Fugen vil derfor arbejde i samme tempo og på samme måde som murværket omkring den.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg laver håndværket og efterlader byggestedet, som de ville gøre det hjemme hos dem selv !! Det kunne mange lærer noget af.

  - Birger Nielsen - Fredensborg

 • Jeg har været meget tilfreds med det arbejde Egerbyg A/S lavede for os i sin tid. Det var professionelt og med øje for detaljer.

  - Thomas - Holte

 • Virkeligt troværdigt firma, de holder hvad de lover. Høj service og kvalitet, som man ikke ser så ofte hos mange andre firmaer

  - Lauge - københavn

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvad er en mørtelfuge?

En fuge udfylder mellemrummet mellem væg/murværk og vinduer. Der findes både indvendige og udvendige fuger. Som hovedregel bør du anvende fuger af mørtel eller fugebånd udvendigt, da disse materialer er diffusionsåbne og ikke indespærrer eventuel fugt i konstruktionen mellem de 2 fuger.
Til indvendigt brug er fugens funktion at skærme mod vind og træk, så den indvendige fuge kan fint laves i et 100% tæt materiale som fx silikone eller andet elastisk fugemasse.

Min mørtelfuge er sprækket

Opdager du, at der mangler en del af din fuge eller finder du sprækker, der er større end 2mm, bør du reparere eller skifte fugerne ud.

Vi anbefaler som regel at udskifte hele fugen, så du undgår eventuelle farveforskelle.
Det er bedst at få skiftet fuger af kalkmørtel forår eller efterår, da det her hverken er for koldt eller varmt. Arbejder du med kalkmørtel i for varmt vejr risikerer du, at det tørrer for hurtigt og revner.

Den gamle mørtelfuge skal fjernes

Hvis du opdager, at dine fuger i kalkmørtel er misfarvede, bør du overveje at udskifte dem inden længe. Inden du fuger påny skal den gamle fuge naturligvis udskiftes. Det gøres nemmest ved hjælp af en lille hammer og mejsel. Det er vigtigt at sørge for at både bagstop og fuge fjernes helt.
Herefter monterer man et nyt bagstop og den egentlige fugning kan startes op.

Har du fuger, der trænger til udskiftning?

Misfarvninger, revner af en vis størrelse eller manglende fuger er et tegn på, at du skal skifte fugerne i kalkmørtel.
Har du brug for hjælp til opgaven, kan du sende os en mail med billeder af de pågældende fuger sammen med nogle mål og en beskrivelse. På den måde vurderer vi hurtigt omfanget og kan komme med et tilbud på opgaven.