Den perfekte fuge

Med mange forskellige typer fugemasse til vidt forskellige formål, kan det være en god ide at konsultere en professionel fugemontør, der er specialist på området.

Er du i tvivl, så kontakt Egerbyg og få hjælp til den perfekte fuge.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • De gamle riste i ventilationsteglene var blæst ud, og allikkeren var flyttet ind i taget mens vi var på ferie.

  Anders rådgav venligst om hvilken type nye riste og fuge der skulle til, og vi aftalte at betalte efter timeforbug og kørsel.

  - Finn Haastrup - Hvidovre

 • Arbejdet blev udført pænt og ordentligt. Håndværkeren kom til tiden, udførte arbejdet perfekt, og ryddede fornemt op efter sig. Perfekt!

  - John With - Søborg

 • Jeg kan varmt anbefale Egerbyg. Alle er smilende, høflige, hjælpsomme og udfører deres arbejde med engagement og præcision.

  - Susan Krøse - Vallensbæk Strand

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Den rigtige fugemasse

Det kan være forvirrende at vælge den rigtige fugemasse, når man i byggemarkedet står og kigger på de mange forskellige typer. Det er vigtigt, om du skal bruge fugemassen inde eller ude, og det er en god ide at rådføre sig med personalet, da de forskellige produkter har særlige egenskaber, der hver især gør dem velegnede til fx vådrum.

Hvad er byggesilikone?

Blandt de elastiske fugemasser findes der to hovedkategorier – den plastiske akrylbaserede og den silikonebaserede.
Den akrylbaserede kan overmales og er nem at arbejde med. Den silikonebaserede er lidt sværere at have med at gøre og malingen binder ikke på fugemassen, som til gengæld fås i flere farver. Byggesilikonen hører til i sidstnævnte kategori.

Byggesilikone er 100% tæt

Elastiske fugemasser som fx byggesilikone er 100% tætte fuger, og de er som sådan velegnede til udendørs brug, hvor den primære opgave for fugerne er at holde vandet ude. Dog skal du være opmærksom på, at de ikke er diffusionsåbne overhovedet og udelukkende bør anvendes i bunden af døre eller vinduer for at undgå ophobning af fugt mellem den indvendige og udvendige fuge.

Hvad karakteriserer den korrekte fuge?

Det kan virke meget nemt at lægge en fuge korrekt, men det er til tider mere vanskeligt end som så. Indenfor byggeriet er det specialiserede fugemontører som har specialiseret sig i at lave korrekte fuger.

Den perfekte fuge er først og fremmest en tæt og holdbar fuge og det kræver, at eksisterende fuger fjernes helt og området rengøres, inden den nye fuge lægges. Fugemassen kan nemlig ikke binde på gammel snavs, støv eller fedt.
Desuden skal fugen have den rigtige form. Dvs. at den skal være dobbelt så bred som tyk. I praksis kan du bruge fugestop eller fugebund til opgaven.