Forsatsvinduer holder på varmen

Forsatsvinduer er ofte en genial investering til ældre, velholdte vinduer i kernetræ.
Du kan få dem både med og uden sprosser, så de passer ind i boligens indretning.

Udfyld formularen og lad os tage en snak  arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Vi har fået nye vinduer, og håndværkerne har lavet et super flot stykke arbejde - udvendigt som indvendigt.
  Vi kan kun anbefale Egerbyg og vil til enhver tid bruge dem igen.

  - Jane

 • Egerbyg lavede nye vægge, blændede døre, satte paneler på, sænkede loft og diverse andre småting i vores nye lejlighed. De lavede et flot stykke arbejde tilpasset vores gamle lejlighed.
  Jeg kan kun varmt anbefale Egerbyg.

  - Nana Hansen

 • Egerbyg er et firma, du kan regne med og absolut værd at bruge.

  - Jeanette Laurberg

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvad er forsatsvinduer?

Forsatsvinduer er et ekstra vindue, som du monterer ”udenpå” det eksisterende vindue. Formålet med forsatsvinduer er at forbedre isoleringen omkring vinduet og det er derfor en løsning, man ser i ældre boliger med ældre vinduer, der kun har et enkelt lag glas.

Her bliver varmetabet for stort, så det giver god mening at få et forsatsvindue – med eller uden sprosser – til at reducere varmtab og øge komforten.

Hvorfor vælge forsatsvinduer?
I dag har moderne vinduer termoruder med flere lag glas. Det var absolut ikke tilfældet tidligere, hvor et enkelt lag var normen. Til gengæld var vinduesrammerne fra tidligere ofte fremstillet i helt unikt kernetræ, som man sjældent ser det i dag. Træerne voksede ganske enkelt langsommere, så strukturen og dermed kvaliteten var væsentligt bedre end den vi finder i gennemsnitlige vinduer i dag.

Det giver derfor i mange tilfælde god mening at få lavet forsatsvinduer til de oprindelige vinduer, som tit er i en god stand, hvis de ellers har været vedligeholdt ordentligt.

Forsatsvinduer eller termoruder?

Diskussionen omkring termoruder kontra forsatsvinduer bølger frem og tilbage.

Der er ingen tvivl om, at moderne termoruder er meget mere energieffektive end gammeldags med enkelt glas, men med de ældre vinduer oplever man sjældnere fugtproblemer og problemer med indeklimaet, da der er en naturlig luftudskiftning. Den er selvfølgelig ikke hensigtsmæssig, hvis du oplever træk og dyre varmeregninger, men det er netop her forsatsvinderne kan afhjælpe generne.

Kan Egerbyg fremstille forsatsvinduer?

Egerbyg hjælper gerne med at få lavet nogle forsatsvinduer, som kan være med til at holde på varmen og modvirke træk ved vinduet.

Uanset om du ønsker forsatsvinduet med eller uden sprosser, er vi klar til at påtage os opgaven.

Gælder det forsatsvinduer til hele huset, kan du få et tilbud på opgaven drejer det sig om et enkelt kan det bedst betale sig for sig at få udført arbejdet på forbrugt tid og materialer.