Tagrygning i eternit

Har du problemer med blade, fygesne eller andre uvedkommende elementer på dit loft?

Kontakt Egerbyg, hvis du nikker genkendende til ovenstående.

Tag gerne et par billeder, lav en skitse med mål og send os en mail, hvor du beskriver netop dit problem og hvordan vi kan hjælpe dig.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • I foråret 2010, startede Egerbyg udførelsen af vores opbygning/forlængelse af vores tagkonstruktion, ydermere opsætte 2 stk. 4-5m bærende limtræsbjælker, samt opsætning af forskalling og gipsplader.
  Der har igennem hele forløbet været en god og positiv dialog.

  - Claus Black Jensen - Hvidovre

 • De gamle riste i ventilationsteglene var blæst ud, og allikkeren var flyttet ind i taget mens vi var på ferie.

  Anders rådgav venligst om hvilken type nye riste og fuge der skulle til, og vi aftalte at betalte efter timeforbug og kørsel.

  - Finn Haastrup - Hvidovre

 • Direkte kontakt med udførende håndværker ifb planlægning, nøgleadgang osv. fungerer perfekt.

  Intet negativt at sige om kvalitet og oprydning.

  - Marc - Kbh Ø

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Huller i eternittagets rygning

Hvis du hører til den del af boligejerne, der har et eternittag, skal du være opmærksom på, at der kan være huller i tagrygningen. Hullerne sidder mellem tagpladerne i bølgeeternit og tagrygningen, når ”bølgedalene” på tagpladerne grænser op mod rygningspladerne, som har en lige udformning. Derved opstår små huller, hvor fygesne og visne blade kan krybe ind i dit loftsrum.

Ny tagrygning eller fugleklodser?

Normalt tætnes disse huller ved hjælp af ”fugleklodser” eller et ”fuglegitter”, der er et smart materiale, som netop passer ind i disse huller. Du kan vælge mellem flere forskellige typer; dog er det vigtigt, at du præcist ved, hvilken type tagplader du har på dit tag. Klodserne kan være den perfekte løsning, hvis dit tag og rygningen eller er i fin stand. ER dit tag mere end 40 år gammelt bør du overveje en udskiftning af taget.

Tag en snak med Egerbyg og lad os finde den bedste løsning til dig.

Fygesne finder enhver sprække

Har du problemer med fygesne skal du som nævnt tjekke, at der ikke er huller i tagrygningen, men også ved andre gennembrydninger af taget. Her tænkes særligt på skorsten, kviste, tagvinduer eller ventilationshætter, som stikker op gennem tagbelægningen. Er der ikke ordentlig inddækning kan sneen også liste sig ind her.

Når sneen på loftet smelter

Opdager du, at der kommer sne ind på dit loft, skal du fjerne så meget som muligt, mens du kan.

Så snart sneen begynder at tø er det lig med indtrængende vand og dermed en alvorlig risiko for fugt.

Er der sne kommer der også meget vand, som kan medfører vandskader på lofter og i murværket – vi anbefaler derfor, at du tager hullerne i rygningen alvorligt og får dem tætnet, inden vinteren sætter ind.