Emhætten i dit nye køkken

Hos Egerbyg installerer vi ikke emhætter, men henviser i stedet til vores elektriker, som hjælper dig med at få udsugningen på plads i dine køkkenregioner.

Inden du kaster dig ud i en emhætte-investering på mange tusind kroner, kan du med fordel overveje størrelsen på emhætten og om du ønsker en recirkulerende eller udsugende model.

Køkkenets størrelse

Først og fremmest bør du tage køkkenets størrelse i betragtning.
Det siger næsten sig selv, at jo større køkkenet er, desto større sugeevne kræves for at udskifte den større luftmængde. Omvendt behøver du ikke en kæmpe emhætte i et mindre køkken.

Recirkulerende eller udsugende emhætte

Overordnet findes to typer emhætter – recirkulerende og udsugende.

Den recirkulerende emhætte kræver ikke aftræk, men fungerer ved hjælp af et kulfiler, som fjerner partiklerne fra stegeosen.

Den udsugende emhætte er den mest effektive type, men kræver altså, at du har adgang til en aftrækningskanal gennem ydermuren eller gennem loft og tagkonstruktion.

Det er ikke altid muligt at få adgang til en aftrækningskanal, og så må valget falde på en solid og effektiv kulfilter-type i en god kvalitet – undersøg fx holdbarheden af filteret, og hvordan du bedst rengør det.