Et egegulv giver dig 200 års historie

Mange af de egetræer, som i Danmark bruges til egeplanker er plantet for hen ved 200 år siden.
Når du vælger et gulv i eg, vælger du altså også at få ca. 200 års danmarkshistorie med i købet.
Det giver da stof til eftertanke.
Har du mod på både eg og historie, så kontakt Egerbyg nu.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Rigtig god og professionel behandling af sagen. Vi vender helt sikkert tilbage:-)

  - Jesper Højer - Frederiksberg

 • Egerbyg A/S er et firma der kommer til den aftalte tid og overholder den pris og kvalitet som aftalt. Det er et firma med søde, venlige og top professionelle medarbejder som man kan stole på.

  - Jan Køhlert - Kbh.

 • Helt igennem professionelt firma. Vi oplevede en virkelig god service fra start til slut. Høj faglighed og standard samt kompetent vejledning undervejs.

  - Didde Ottosen - Kbh. Ø

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Bærende gulv i eg er godt for indeklimaet

Gulvbræddernes tykkelse er det, der adskiller det bærende gulv fra det ikke-bærende.

Som hovedregel skal brædderne på et bærende gulv minimum have en tykkelse på 20 mm. Jo tykkere, desto større afstand kan der være mellem de underliggende strøer, som er de bjælker, der ofte understøtter et gulv i eg.

Hulrummet mellem gulvbelægning og strøerne anvendes til at føre f.eks. el- eller varmeinstallationer gennem. Dertil kommer, at de massive planker kan optage og afgive fugt til rummet og på den måde, er det et supplement til det gode indeklima.

Dansk eg er unikt

De mange danske egetræer, der i dag bruges til egegulve stammer tilbage fra 1800-tallet, da man skulle bruge tømmer til at genoprette den danske flåde og således plantede rigtig mange egetræer.

Egetræet er kendetegnet ved en forholdsvis lav højde, men til gengæld opnår stammen et anseligt omfang og det er netop disse trykke stammer, der er velegnet til gulve.

Den langsomme vækst i vores nordiske klima betyder, at danske egeplanker har mere struktur end eg fra fx USA og Sydeuropa.

Gulve i eg bliver bare smukkere med alderen

Når du vælger et gulv i eg, er du sikker på at få et klassisk udseende, der passer perfekt ind i de fleste hjem, der er inspireret af den lyse og venlige skandinaviske stil.

Det er samtidig et gulv, der hører til blandt de hårdeste træsorter og derfor er holdbarheden med et gulv i eg nemt i omring 50 år.

Vælges massive planker har du gulve i resten af din levetid – gulve som bare bliver smukkere og smukkere som tiden går.

Egegulve til den kræsne kender

Egegulve har noget særligt over sig – måske er det historiens vingesus, der fornemmes i hver eneste af træets årer. Din tømrer kan rådgive dig, der går med tanker om noget helt særligt til din bolig.

Der er flere muligheder, og du behøver ikke vælge den massive og mest kostbare version af egegulvet.
Udfyld formularen øverst, så vender vi hurtigt tilbage til dig.