Døre med ventiler er godt for indeklimaet

Ventiler i døre er med til at sikre et godt indeklima.
Vi anbefaler derfor, at du vælger døre med ventiler, når du skal udskifte din gamle dør.
Send os gerne en mail med billeder og mål af din nuværende dør – så kan vi hurtigt drøfte dine muligheder, når døren skal skiftes ud.
Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Tømreren der var og udføre arbejdet var virkelig flink, dygtig, grundig og meget professionel. Han udførte jobbet meget tilfredsstillend

  - Therese Sten - Hvidovre

 • Jeg kontaktede Egerbyg A/S vedr. et tilbud på efterisolering af vores tag. Anders fra Egerbyg kom ud og kiggede på opgaven. Tilbuddet kom senere samme dag. Under besøget af Anders, følte man sig i gode hænder og godt informeret. Arbejdet blev udført kort efter.

  - Kenneth Hansen - kastrup

 • Jeg er meget tilfreds med Egerbyg. De er super fleksible og leverer et godt stykke arbejde ... af rigtig gode håndværkere.

  - Lisebt Bendorff - Hellerup

Nyd gavn af vores erfaring

Forsvinder varmen med ventiler i døre?

Det helt korte svar på dette spørgsmål er ja!

Men i den sammenhæng er det værd at nævne, at et godt indeklima ikke er ensbetydende med et varmt indeklima. Det er naturligvis ikke meningen, at du skal fryse, når du befinder dig i et af dine opholdsrum, men hvis du stræber efter et godt indeklima, er det yderst vigtigt at sørge for en grundig udluftning, og her er de indbyggede ventiler i døre med til at opretholde en sund luftcirkulation.

Hvordan fungerer ventiler i døre?

Ventilerne i døre og vinduer fungerer ganske enkelt. Det er nemlig sådan, at når du har ventilerne i døre og vinduer åbne, vil vinden næsten altid være på, på en af siderne. Det betyder, at luften udefra blæses ind gennem ventiler samtidig med, at der i den skabes et undertryk ved de ventiler, der ligge i ”læ”.

Gennem dette undertryk suges luften ud og derved skabes den ønskede effekt med luftcirkulation.

Er det i øvrigt pivkoldt, kan du jo altid lukke ventilerne midlertidigt.

Hvor meget varme forsvinder gennem ventiler i døre?

Det er vanskeligt at gøre op præcis, hvor meget varm luft det handler om, men det er ikke så meget, som man måske skulle tro. Desuden er det værd at tænke på, at ved denne luftudskiftning, er det den brugte, fugtige luft, der udskiftes med en frisk og tør luft, som er betydelig nemmere at opvarme efterfølgende.

Dertil kommer, at den friske luft er et godt våben mod støvmider og andre elementer, der er med til at forurene dit indeklima.

Ventiler i døre eller udluftning?

Du bør sørge for begge dele, hvis det optimale indeklima skal opretholdes.

Udluftning er at foretrække 3 gange dagligt i ca. 10 minutter. Det anbefales, at du laver gennemtræk, og de 10 minutter er nok til at udskifte luften uden at huset nedkøles, så det koster på varmebudgettet.