Indfatninger til døre skræddersys hos Egerbyg

Har du indfatninger, der trænger til en make-over eller et gør-det-selv projekt, som aldrig blev helt færdigt? – så kan Egerbyg hjælpe dig.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Jeg er meget tilfreds med Egerbyg. De er super fleksible og leverer et godt stykke arbejde ... af rigtig gode håndværkere.

  - Lisebt Bendorff - Hellerup

 • Perfekt forløb fra start til slut, Egerbyg kan varmt anbefales.

  - Rasmus Jul - København

 • Vi er yderst tilfreds med Egerbygs arbejde. Det har været en fantastisk god oplevelse og jeg er hele vejen igennem blevet mødt på dygtig og professionel måde.

  - Gabriella Addington - Ballerup

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Skræddersyede indfatninger til døre og vinduer

Indfatninger er den liste, der skjuler overgangen mellem væg og dør.

I mange tilfælde er der også indfatninger rundt om vinduer – særligt i forbindelse med ovenlysvinduer, hvor indfatningen er med til at sikre en flot finish i forbindelse med vindueslysningen.

Har du indfatninger, som trænger til en make-over eller et gør-det-selv projekt som aldrig blev helt færdigt? – så kan Egerbyg hjælpe dig.
Ring eller skriv til os, vi leverer alle former for tømrerarbejde i den kendte Egerbyg-kvalitet.

Ja! – der er forskel på indfatninger og dørkarme

Det er en udbredt opfattelse, at indfatninger er en del af dørkarmen. Når du f.eks. tørrer sorte børnefingre af den hvidmalede liste, der omkranser døren, er det altså ikke dørkarmen, men indfatningen, du har fat i.

Den er i øvrigt meget mere udsat for snavs og skidt end dørkarmen, som er det træværk, der sidder inde i selve dørhullet.

Indfatninger kaldes også for gerichter. I langt de fleste tilfælde er der tale om 2 lodrette lister og en horisontal overligger.
Indfatninger ses for første gang i begyndelsen af det 18. århundrede i forbindelse med, at man anvender døre med karme og hængsler.

Førstehjælp til gør-det-selv indfatninger

Montering af dør og indfatninger er principielt en overskuelig opgave, som du selv kan kaste dig over. Det er præcisionsarbejde, der kræver en vis tålmodighed og et godt håndelag, hvis resultatet skal være i top. I modsat fald kan det betyde, at døren ikke fungerer optimalt.

Når du skal montere døren, skal der være tilstrækkeligt med luft rundt om den. I praksis betyder det, at dørhullet skal være min 12 mm større end selve dørkarmen. Dette mellemrum sikrer, at du kan montere døren, så den er helt i vater. Herefter er det tid til at dække det ”overskydende” dørhul til med indfatningen.

At skære i smig

Det nemmeste er at starte med at montere de overliggeren og slutte af med de to lodrette indfatninger. På den måde skal de lodrette lister kun tilpasses et sted – nemlig forneden.

Derefter monterer du de lodrette lister, der skal tilpasses den øverste liste. Du skal huske på, at man nemmest skærer træet skævt med en smigvinkel, så er det ganske nemt.

Har du hverken værktøjet eller modet til at kaste dig ud i projektet på egen hånd, så ring eller skriv til din tømrer hos Egerbyg – vi har både erfaringen og værktøjet i orden.