Enkle eller profilerede gerigter til din dør

Gerigter er et andet ord for indfatning, som er den liste, der skjuler overgangen mellem væg og dør.
De fås i mange udformninger og sikrer en flot finish omkring døren.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg laver håndværket og efterlader byggestedet, som de ville gøre det hjemme hos dem selv !! Det kunne mange lærer noget af.

  - birger nielsen - fredensborg

 • Jeg har været meget tilfreds med det arbejde Egerbyg A/S lavede for os i sin tid. Det var professionelt og med øje for detaljer.

  - Thomas - Holte

 • God oplevelse.Alt sker som aftalt. Kommer til tiden. Ordentlige,søde og nænsomme håndværkere, der også gør rent efter sig !

  - Gunnar Dahlgaard - Brh

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Gerigter forveksles ofte med dørkarmen

Mange tror fejlagtigt, at gerigterne er det samme som dørkarmen, men karmen er kun det træstykke, der sidder i selve dørhullet.

Hvis du aldrig har hørt om gerigter, kender du måske til indfatninger. De består af en ”sæt” af en vandret overligger og 2 lodrette lister.

Gerigterne kom til landet i starten af 1800-tallet, da man for alvor begyndte at bruge døre med karme og hængsler.

Vil du selv montere dør og gerichter?

Hvis du har hænderne skruet nogenlunde på, er der intet i vejen for, at du selv monterer dine døre og gerigterne efterfølgende. Ved selve isætning af døren, er det vigtigt, at der er rigeligt med luft omkring døren.

En tommelfingerregel lyder på, at dørhullet skal være min 12 mm større end selve dørkarmen, så døren kan monteres helt i vater. Når døren er placeret og monteret korrekt, er det tid til at dække mellemrummet mellem dørhul og væg med gerigterne.

Få dig en smigvinkel

Du får den bedste start på dørprojektet, hvis du begynder med at montere overliggeren og slutte af med de to lodrette gerigter. Denne metode sikrer, at de lodrette lister kun skal tilpasses forneden.

Når overliggeren er på plads, tager du fat på de lodrette lister, der skal passe til den øverste liste.
Det er en god ide at anskaffe en smigvinkel, der gør det væsentligt nemmere at skære træet ”skævt” i hjørnerne, hvor gerigterne mødes.

Mangler du både værktøjet eller modet til at gå i gang med gør-det-selv-projektet, kan du heldigvis få hjælp hos Egerbyg – vi har både erfaringen og værktøjet i orden.