Afkortning af dørblad

Har du en dør, der skal tilpasses en eksisterende dørkarm, er der et par ting, du bør være vide – særligt, hvis du bor i et ældre hus, hvor de originale døre også er af ældre dato.

Udfyld formularen og lad os tage en snak  arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Vi fik opsat en dobbeltdør i lejligheden af Egerbyg A/S. Rådgivningen omkring valg af dør var god, og vi er meget tilfredse med resultatet. Anders, der rådgav os om valg af dør, holdt heldigvis fast i, at vi skulle have en dør på mål - det er vi glade for i dag.

  - Niels Hassø - København Ø

 • Fik blændet en dør og monteret hylder i karmen. Fik lynhurtigt svar på min forespørgsel, med et overslag på prisen. Blev ringet op af ham der skulle udføre opgaven dagen inden, så vi kunne aftale det præcise tidspunkt.

  - Heidi Nielsen - København Ø

 • Det har været en fantastisk god oplevelse og jeg er hele vejen igennem blevet mødt på dygtig og professionel måde. Alt har været meget fint. Rigtig god kommunikation med Anders Egerbyg, der på alle måder har været opmærksom på - ikke at lave den dyreste løsning, men den bedste løsning.

  - Gabriella Addington - Ballerup

Nyd gavn af vores erfaring

Dørhåndtag sidder højere

Gennemsnitshøjden for kvinder og mænd er gennem de sidste 150 år vokset markant.
I forhold til bygningsdele betyder det, at højden på fx dørhåndtag og sokler også er vokset.
Et dørhåndtag sidder med andre ord højere oppe på en moderne standarddør end det var tilfældet for 50 år siden.

Det samme gælder for et soklernes højde i et moderne køkken, hvor de nu er højere for at matche den øgede gennemsnitshøjde hos forbrugeren.

Nedskæring af dørblade

Når vi skal tilpasse en moderne, standard dør til en eksisterende dørkarm, sker det ved nedskæring.

Som udgangspunkt skærer vi kun døren foroven for at undgå to grimme snitflader, men hvis du ønsker at håndtaget flugter med håndtagene på de ældre døre, kan den også skæres forneden.

Massive døre

Massive døre kan principielt nedskæres både foroven og forneden, men du får på den måde to snitflader.

Ligeledes skal du være opmærksom på, at når du afkorter døren forneden, rykker dørhåndtaget med.
Det kan betyde, at du fx i en entre vil have en anden højde på håndtaget på den nye dør.

Celledøre

Har du en celledør er der grænser for, hvor meget den kan afkortes, da den består af en udvendig ramme og et hulrum i midten. Hvis der skæres for meget af døren, skærer man hele rammen af og står med en dør, der er hul foroven.

Ved du allerede på købstidspunktet, at døren skal tilpasses, er det muligt at købe en celledør med ekstra centimeter rammetræ, der gør det muligt at tilpasse døren ved nedskæring af nogle ekstra centimeter uden risiko for, at du bortskærer rammetræet.