Hos din tømrer finder du den rigtige dør

Dørene i din bolig skal først og fremmest passe til husets stil. Fyldningsdøre passer fx bedst til ældre villaer, mens der i mere moderne typehuse kan være den glatte dør eller en celledør, der er det rigtige valg. Spørg din tømrer til råds, hvis du er i tvivl.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Vi fik opsat en dobbeltdør i lejligheden af Egerbyg A/S. Rådgivningen omkring valg af dør var god, og vi er meget tilfredse med resultatet.

  - Niels Hassø - København Ø

 • Hurtigt og godt udført. Godt forklaret før udførelse. Åbenhed omkring priser og tilbuddet.

  - Marie Gertz Schlundt - Frederiksberg

 • Jeg er meget tilfreds med Egerbyg. De er super fleksible og leverer et godt stykke arbejde ... af rigtig gode håndværkere.

  - Lisebt Bendorff - Hellerup

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Hvilken dør skal du vælge indendørs?

Er du på udkig efter døre til indvendigt brug, er det forså vidt ingen grund til at gå efter massive døre.

Her vil det være tilstrækkeligt med en lettere dør i lavet af mdf-plade eller sågar en celledør, der hører til i den superlette kategori. Du kan altid rådføre dig med din tømrer, hvis du er usikker på, hvad der egner sig til netop din bolig.

Celledøre er fremstillet med en kerne af pap, der har en struktur, som minder om den, man finder hos biavlernes honningtavler. Udenpå fyldet er der en ramme, hvorpå man har sat tyndere plader – som oftest af finer eller laminat.

En celledør kan også være med fyldinger

Fyldet kan som regel være af mere eller mindre massiv karakter og i dag er det faktisk også muligt at få celledørene med fyldninger. I disse tilfælde er fyldet formpresset således, at det der kommer forskellige typer af fyldninger.

Hvis du ønsker det, kan celledøre med fyldninger også bestilles med glasåbning, der giver et flot og elegant lysindfald gennem boligen.

Din tømrer sikrer at målene på døren passer

Når du skal i gang med at måle op til din nye dør, er det af stor vigtighed, at målingerne er korrekt udført. Ellers risikerer du, at døren ikke passer. Du skal desuden være opmærksom på, om døren er venstre- eller højrehængt. Til at starte med, kan du tjekke målene på den eksisterende dør. Du skal måle bredde og højden af dørhullet som er størrelse af murhullet indvendigt. Derudover skal dørkarmens proportioner også opmåles.

Når det kommer til dørkarmen og indfatningerne skal karmen passe til murens tykkelse – der kan dog være en forskel på plus/minus 5 mm. Endelig er det en god ide at måle bredde og højde på gerigterne, der sidder på muren og indrammer dørhullet.

Celledør, mdf-plader eller massiv? – spørg din tømrer

Det kan måske lyde kompliceret at tage mål til boligens nye døre, men det giver sig selv et langt stykke hen ad vejen.

Vil du være på den sikre side, er du velkommen til at overlade ansvaret for opmåling, anskaffelse og montering af din nye dør til din tømrer hos Egerbyg – vi er der til det samme.