Brystninger i lejligheder

Brystningen i din lejlighed er vægpartiet mellem gulvet og vinduet.
Ofte sidder en radiator her, men mange døjer alligevel med kuldegener og træk fra vægpartiet.

Hvis du efterisolerer området, kan generne afhjælpes.

Udfyld formularen og lad os tage en snak.arrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Egerbyg laver håndværket og efterlader byggestedet, som de ville gøre det hjemme hos dem selv !! Det kunne mange lærer noget af.

  - birger nielsen - fredensborg

 • Jeg har været meget tilfreds med det arbejde Egerbyg A/S lavede for os i sin tid. Det var professionelt og med øje for detaljer.

  - Thomas - Holte

 • God oplevelse.Alt sker som aftalt. Kommer til tiden. Ordentlige,søde og nænsomme håndværkere, der også gør rent efter sig !

  - Gunnar Dahlgaard - Brh

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Uisolerede brystninger giver træk

I ældre lejligheder kan væggen her bestå en uisoleret træbeklædning og mange oplever derfor træk og kuldegenner fra området. Det kan være en smule vanskeligt at komme til at isolere partiet effektivt, da der i mange tilfælde sidder en radiator placeret netop her. Isoleringen kan derfor med fordel laves som udvendig isolering eller hulmursisolering, hvis bygningens konstruktion ellers tillader dette.

Isolering af brystninger i lejlighed

I disse år vælger mange boligforeninger, ejer- og andelsforeninger at sætte fokus på, hvor de kan begrænse energiforbruget og reducere varmetabet i lejlighederne. Netop ved brystningerne er det et godt sted at starte. I de ældre lejligheder, kan der som nævnt være tale om, at der kun er en ganske tynd træbeklædning på vægpartiet under vinduet. Er der ikke placeret nogen radiator her, kan man forholdsvis enkelt isolere effektivt indvendigt ved at fjerne træbeklædningen og fylde fx 200 mm isoleringsbats på under en ny beklædning. Du kan læse mere om isolering af brystninger her.

Dampspærre og brystning

I de tilfælde hvor vi isolerer brystningen under vinduet indvendigt, starter vi med at fjerne træbeklædningen. Her er det alfa og omega, at få kontrolleret miljøet for at konstatere, om det er tørt.
Der er tit problemer med fugt netop her, da den varme luft fra lejligheden trænger ud og kondenserer ved mødet med den kolde luft udvendigt fra.

Derfor etablerer vi en damspærre, der netop skal forebygge fugt og rådskader, inden vi retablerer træbeklædningen.

Når brystningen er muret

Når du har en muret brystning, kan det være en mere hensigtsmæssig løsning at få foretaget en udvendig isolering – fx som en hulmursisolering.

Hos Egerbyg foretager vi ikke selv hulmursisolering, men har blandt vores faste samarbejdspartnere særdeles kvalificerede isolatører, der anvender både den kendte mineraluld og nyere materialer som papiruld.

Vi laver også meget andet snedkerarbejde, læs mere på det blå link.