Bindingsværk skal vedligeholdes

Tømrerfirmaet Egerbyg er specialister i renovering og restaurering af gamle ejendomme.
Med nænsom hånd foretager vi renoveringer af ejendomme, der er ældre end os.
Hos Egerbyg udskifter vi kun bygningens elementer, hvis det er af absolut nødvendighed. I stedet renoverer vi de originale dele, der ofte viser sig at være solide nok – trods en facade mærket af vind og vejr.

Nyt bindingsværk

Renovering bindingsværk

Egerbyg har løst en opgave for os til UG. Jeg har igennem min tid som boligejer entreret med mange håndværkere, men Egerbyg er de første som jeg ikke har klaget over.

Thomas Palsbøll, Charlottenlund
Kontakt Landing Page

Spørgsmål? Ring 78 73 15 46 eller udfyld formularen

Sender

Nyd gavn af vores erfaring

Idyllisk bindingsværk skal vedligeholdes

Der findes næppe noget så romantisk og smukt som bindingsværk, men det kræver vedligeholdelse og her kan din tømrer hjælpe dig uden det bliver til en høj pris.

De ældste huse i Danmark er bindingsværk og de ældste af dem, kan dateres helt tilbage til omkring 1500-tallet. Hovedparten af de bindingsværkhuse, der er beboet eller bruges i dag, er dog fra 1700-1800-tallet.

De gamle huse er smukke og helt unikke, men de kræver en del vedligeholdelse og det kan godt være til en lidt høj pris, da der ikke er så mange, der har forstand på denne type bygninger.

Det gælder ikke din tømrer, Egerbyg. Vi har haft fornøjelsen af at arbejde med bindingsværk flere gange, og vi nyder virkelig at kunne arbejde efter gamle traditionsrige metoder.

Bindingsværk er en sag for din tømrer

Huse, der er bygget i bindingsværk, har et skelet, der er konstrueret af tømrer. Det er sjældent den samme type træ hele vejen i gennem, da man byggede af de materialer, der var lige ved hånden, uden at skele til, at træsorten skulle være den samme for enhver pris.

Det betyder, at der kan være stor forskel på træets tilstand, da dele af konstruktionen kan være udført i hårdere træsorter, der har en længere holdbarhed. I sådanne tilfælde, kan der være brug for at udskifte dele af trækonstruktionen og her er du godt på vej med din tømrer ved hånden.

Bindingsværk er ikke bare bindingsværk

Der findes nemlig to typer, som er knyttet til deres beliggenhed.

Der er således bybindingsværk og landbindingsværk, hvor den første type er karakteriseret ved at have en kraftigere træskelet, da de ofte er i flere etager og derfor har skulle bære en større vægt. Ud over, at husene i byen var i flere etager, havde de også oftest tegltag fremfor det traditionelle stråtag, som vi kender fra landet.

Landbindingsværk er karakteriseret ved stråtaget – igen fordi man anvendte de materialer, der var ved hånden. Fælles for typerne, er imidlertid de lidt primitive konstruktioner, som i dag har medført at mange af væggene er skæve. Din tømrer har arbejdet med begge typer, og kan derfor give dig et tilbud og en pris, der holder, når du skal renovere huset.

De gamle bindingsværkhuse falder i pris

Uanset om huset er i byen eller på landet er det en klar fordel at huset er vedligeholdt. Desværre falder husets pris, hvis der er problemer med råd og svamp i trækonstruktionen.

Dette er det mest udbredte problem med bindingsværk, men din tømrer kan hjælpe med udbedringen til en pris, der er overkommelig.

Læs om andet tømrerarbejde vi udfører.