Vådrumsgips til badeværelset

Når du skal bygge nyt badeværelse, er der en række krav til væggenes konstruktion og overflade.

Tag fat i Egerbyg, hvis du vil være sikker på, at dit nye badeværelse lever op til alle myndighedskrav.

Send os gerne en mail med billeder af dit badeværelse. Lav en tegning med mål og skriv et par linjer om dine ønsker – vi vender hurtigt tilbage til dig.

Udfyld formularen og lad os tage en snakarrow

  Læs hvad vores kunder siger

 • Helt igennem en god erfaring. God forberedende drøftelse af projekt, med vejledning i forhold til udførelse og materialer. Overholdelse af tidsaftaler og professionelt udført arbejde. Er fuldt tilfreds med slutresultatet.

  - Jacob Marstrand - Brønshøj

 • Jeg kan varmt anbefale Egerbyg. Alle er smilende, høflige, hjælpsomme og udfører deres arbejde med engagement og præcision.

  - Susan Krøse - VALLENSBÆK STRAND

 • Fik en god aftale i stand på kort tid med Egerbyg.

  Tømeren, var venlig og engageret

  Arbejdet var udført godt og til tiden

  - thomas - greve

Se hvad vi tidligere har lavet

Nyd gavn af vores erfaring

Vådrumsgips til badeværelset?

Vådrumsgipsplader til vådrum skal anvendes i hele badeværelset, da silikoneimprægneringen og den tættere struktur gør dem uimodtagelige for fugt.

Når du vælger at opsætte vådrumsgipsplader i badeværelset er det vigtigt, at de sættes op i to lag, hvor samlingerne mellem pladerne forskydes for at undgå indtrængning af fugt eller vand i revnerne mellem pladerne.

Betonvægge er et alternativ til vådrumsgips

Hvis du er så heldig, at du er i gang med at bygge et helt nyt badeværelse, kan du med fordel anvende vægge i beton, da det er vandtæt materiale. Betonen skal dog have en vis tykkelse, ligesom den ikke må fremstå rå. Betonen skal altså beklædes enten med fliser eller eventuelt males. Det samme gælder samlingerne mellem væg og gulv – disse skal være vandtætte.

Hvad er vådrum?

I bygningsreglementet er vådrum badeværelse, toilet, bryggers og rum, hvor der er gulvafløb.

I denne type rum er der særlige krav til konstruktion og materialevalg, da det skal kunne modstå påvirkningen fra vand og fugt.

Der stilles endvidere helt specifikke krav til konstruktion og udførelse af vægge, gulve, rørføringer og samlinger generelt.

 

Vådrumsgips til vådzoner

Et vådrum som fx badeværelset kan igen inddeles i våde zoner og fugtige zoner.

Det siger næsten sig selv, at vådzonen er den del, der udsættes for direkte vandpåvirkning og fugtzonen udgøres af badeværelsets øvrige del.

Kravene til de fugtige zoner er ligeledes særlige og væggene i den del af badeværelset kan med fordel opsættes gipsplader af vådrumsgips.